.

Over 50.000 feriehuse udlejes

 

 

 

 


 

 

DU SKAL ALTID FORHANDLE SALÆRTAKSTEN

 

Undgå at blive klædt af til skindet!

Vær opmærksom på disse faldgruber vedrørende ejendomsmæglere, og som du helt klart skal have for øje, hvis du på trods af vore anvisninger vælger et ejendomsmæglerfirma.

Tidligere var branchen underlagt vejledende salærtakster med en fast øvre grænse. Mærkværdigvis var det på foranledning af Konkurrencerådet, at man i begyndelsen af 1993 ophørte med vejledende takster. Du kan trygt stole på, at der opereres med forskellige takster, så spørg flere firmaer og pres taksten ned, for som vi har nævnt andetsteds, er mæglerne ALLE interesserede i netop DIN ejendom, der er altid mangel på salgsbare ejendomme.

Siden konkurrencerådet mente, at det var en god idè at liberalisere salærtaksterne, er salærerne steget fra dengang 2,39 % og et minimum på kr. 8.900 (af den nominelle pris), til i dag 2,95 % med et minimum på kr. 16.000 (af den kontante pris). Til disse priser skal du tillægge 25 % moms.

Alle ejendomsmæglerfirmaer vil have dig til at underskrive en kommissionsaftale/salgsaftale, fordi en mægler som hovedregel ikke har krav på salær, såfremt der ikke er oprettet en skriftlig aftale, hvor salærstørrelsen er fastsat.

Få altid en aftale om nedsættelse salæret hvis du selv finder en køber. Aftal altid et konkret beløb eller procentsats, og ikke noget med p.t. og ca.,.
Aftal altid markedsføringsbidragets max. størrelse.
Skaf selv de manglende dokumenter, eller undersøg hvad de koster at hente hjem, og få så en fast pris vedr. dette med mægleren.
Se dig godt for ved en no cure/no pay-aftale. Har du et salgsbart emne, vil en sådan aftale som regel være noget dyrere for dig som sælger.
Hold mægleren fast på, at den aftalte salgspris for huset, skal stå i aftalen, og ikke et ca. beløb. Hvis det bliver aktuelt, kan du altid hen ad vejen nedsætte prisen, men tag selv den afgørelse.
Afgør selv hvor lang tid salgsaftalen skal gælde, der er normalt et eller andet sted fortrykt, at aftalen er gældende seks måneder, men bestem det dog selv, det er lidt træls i længden, at skulle betale for en mægler, der koncentrerer sig om andre ejendomme, hvor han evt. har opnået en bedre salgs-/ markedsføringsaftale. Et andet sted skal der også nok være fortrykt, at ejendomsmægleren skal have 1/4 salær eller mere, hvis du opsiger aftalen. Sørg for at få det slettet. Som nævnt vil en mægler gerne have din ejendom i kommission, så få lavet en ordentlig aftale for din egen pengepungs skyld.
Husk også at jo mindre ejendomsmæglersalæret kan se ud, jo mere tilforladeligt virker firmaet! Vær opmærksom på hvad den samlede salærbetaling er indeholdende, og hvilke der står under dokumentationsomkostninger. Man kan komme ud for, at f.eks. udgifter til fotografering og andre lignende omkostninger er opført under dokumentationsomkostninger i salgsaftalen. Kendelser fra Klagenævnet for Ejendomsformidling siger: at er disse udgifter ført i denne kolonne har ejendomsmægleren ikke krav på beløbet.
Klagenævnet for Ejendomsformidling er et uvildigt nævn, der behandler klager fra forbrugere over ejendomsmæglere, ejendomsmæglervirksomheder og andre mellemmænd, der beskæftiger sig med tilsvarende virksomhedsområder eller dele heraf, og som er etableret i Danmark.

Lav selv en salgsopstilling 

.

 

 

 

Aktivhussalg.dk med gratis salgsvejledning fra a-å,  boligannoncer, bolig, boligguide, boligbytte, boligsalg: Spar mere end kr. 60.000 i salgsomkostninger. Boligudlejning. Aktivboligudlejning for udlejere og lejere - Søg mellem 550.000 almene lejeboliger. Gratis annoncer. 

This page is maintained by PHwebdesign. Kvikmail webmaster:  KLIK  Copyright©www.aktivhussalg.dk all rights reserved 2001-2012   

BEMÆRK! På trods af vor viden og gode intentioner, kan der være opstået fejl i fremstillingen af websiden. Vi kan derfor ikke garantere for rigtigheden af det skrevne, og vi frasiger os dermed ethvert ansvar for brugen af oplysningerne på siden. Opdager du mod vore forventninger en fejl - teknisk eller juridisk - hører vi gerne fra dig.
Spørgsmål og svar! Aktivhussalg forbeholder sig ret til at afgøre hvilke spørgsmål, der bliver besvaret og offentliggjort, alt gengives anonymt. Vi behøver ikke at få oplyst din identitet. Sender du en e-mailadresse, får du direkte svar, hvis det efter Aktivhussalg.dk's opfattelse er seriøst og som privatperson.

salærtakster,konkurrencerådet,salgsaftale,klagenævn